De Brouwerij

Geïnspireerd door het fantastische concept van bier, bier drinken en bier beleven ontstond het idee om zelf ook aan de slag te gaan. Er bestaan talloze bieren, zeer goede bieren waar wij als Brouwerij de Manskerel ons petje voor af nemen, maar bij heel veel van deze fantastisch lekkere bieren dachten wij toch iedere keer "wat kan er nog beter?".

Begonnen met eigen smaken, met het voorbeeld van de bestaande super lekkere bieren zijn we langzaam maar zeker het recept gaan optimaliseren, gaan verbeteren en uiteindelijk gaan "vermanskerelen". Dat laatste woord wat nog toegevoegd moet worden in de Dikke van Dale houdt in dat een al lekker bier dat stukje extra krijgt. Net iets meer bite, net iets meer bitter, net iets meer smaak. Wij brouwen dan ook geen bier dat voor iedereen is, maar wel bier voor iedere bierliefhebber die net van dat beetje extra houdt. Oftewel, bier voor echte mannen en stoere vrouwen die van lekker smaakvol bier houden.

Het begin

Brouwerij de Manskerel is niet al begonnen in 1680 zoals sommige prominente brouwerijen maar al te graag verkopen. Wat wij wel hebben in ons team van Brouwerij de Manskerel is ruim 300 jaar bierdrink ervaring. En zeg nou zelf, daar gaat het toch om!

Al deze ervaring, kennis (soms ietwat wazig, maar toch) en smaakbeleving hebben wij dan ook proberen te uitten sinds 2013. Begonnen met de doe het zelf pakket, een koolfilter en een kroonkurk apparaat ging het al snel over naar een eigen ketel, met eigen mengwerk, pomp en zelfs complete computeraansturing (The Beer Buddy). Desondanks ons gecombineerde vermogen uit verschillende vakgebieden werd er besloten in 2015 een heuse echte volautomatische 32 liter ketel aan te schaffen. Vanaf toen werden de bieren niet alleen probeersels, maar ook serieus lekker. Het ene recept na de andere volgde, de ene nog beter dan de andere. Al gauw werden koelkasten te klein en moesten er zelfs complete kelders en schuren aan geloven om het bier te kunnen stallen. Vanaf eind 2017 is er besloten om één van de moeilijkere en complexe recepten op grote schaal te gaan brouwen. En sinds 29 maart 2018 is ons eerste biertje dat op grote schaal is gebrouwen en te verkrijgen een feit, de Hopler is de eerste uit nog velen die gaan volgen. De recepten zijn er al, nu nog uitbrengen.

Ben je 18 jaar of ouder? Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol. Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18